Marc Janssen

Fysiotherapeut, chronisch zorgspecialist COPD

Mijn naam is Marc Janssen en ik heb mijn diploma fysiotherapie behaald in 1985. Na mijn afstuderen ben ik direct gaan werken in het huidige Amphia ziekenhuis. In de ruim 26 jaar dat ik werkzaam ben geweest in Breda heb ik kennis, inzicht  en ervaring opgedaan bij de behandeling van  ernstig zieke mensen met uiteenlopende ziektebeelden. Mijn werkzaamheden lagen vooral op de afdelingen orthopedie, neurologie,  intensive care en op de longafdeling. Naast het werken in de kliniek deden we de revalidatie van mensen die een grote operatie hadden ondergaan, of moesten herstellen na een beroerte. Voor de medewerkers in het ziekenhuis gaf ik regelmatig klinische lessen en bijvoorbeeld ook rugscholing. Kennis delen met anderen doe ik graag en daarom werkte ik intensief samen met de opleiding fysiotherapie en had ik altijd een stagiaire naast me.

Oefenen is een middel, het doel bepaal je zelf!

Na de ziekenhuisperiode werd ik in 2011 gevraag als manager voor de masteropleiding in een specialisatie van de fysiotherapie, nl de geriatrie. Dit was een leerzame en boeiende periode, waarin ik ook zelf de mogelijkheid kreeg om mezelf in dit vakgebied te verdiepen.

Het vak fysiotherapie heeft me altijd geboeid en geeft me nog dagelijks energie. Sinds december 2021 ben ik daarom opnieuw in het vak gestapt en ben ik werkzaam bij Medisports. Kenmerkend voor mijn stijl is dat ik op zoek ga naar een goede verklaring van klachten. Ik probeer rustig grenzen te verleggen maar blijf alert op een goede opbouw en stimuleer bij de genezing vooral de inzet van de cliënt zelf. Bij revalidatie  van (langdurige) pijnklachten vindt ik het belangrijk dat cliënten zelf in de regie kunnen komen en invloed krijgen op de pijn.

Mijn huidige focus ligt op de revalidatie en behandeling van chronisch zieken, geriatrie, longaandoeningen, Covid en mensen met hersenaandoeningen, zoals CVA en Parkinson.

Marc Janssen BIG registratienummer 49034016704