Revalidatie na Corona /Covid

Bouw je fitheid weer op na het doormaken van Corona

Long Covid

Corona blijkt een hardnekkig virus te zijn dat veel invloed heeft op verschillende lichaamsfuncties, zoals longen, hart, geur/smaak, spieren & conditie. Veel mensen ervaren maanden, na het doormaken van Corona (Covid-19) , nog klachten. 

Fysiotherapie Medisport is dé specialist  in Etten -Leur op het gebied van revalidatie na Corona (Covid-19).

Veel mensen die corona hebben doorgemaakt, hebben naast fysieke beperkingen ook problemen op emotioneel en/of sociaal gebied. Daarnaast ervaren ex-Corona patiënten regelmatig problemen met concentratie en geheugen. Het gaat hier om zowel diegene die een ziekenhuisopname hebben gehad, als mensen die thuis corona hebben doorgemaakt. De diverse restklachten kunnen leiden tot uitval van deelname aan werk, sport en maatschappij. Persoonlijke begeleiding is essentieel om te herstellen.

Voor wie is het traject?

Heb je nog veel restklachten na het doormaken van Corona? Ben je nog erg moe, kortademig, angstig, heb je last van hoofdpijn of vergeetachtigheid? Dan is dit traject zeker geschikt. Leeftijd, geslacht of fitheid voorafgaand aan de besmetting maakt niet uit, iedereen kan long Covid krijgen. Wij kunnen je altijd helpen, aangepast op jouw niveau.  

Samen gaan we aan de slag om weer fit te worden na het doormaken van Corona! 

Start van het traject

Starten met het Corona / Covid revalidatie traject kan met verwijzing van de (huis)arts.Tijdens de eerste afspraak start de fysiotherapeut met een screening waarin de klachten in beeld worden gebracht. De fysiotherapeut maakt een persoonlijk behandeltraject en spreekt alles met je door. Revalidatie na Corona wordt volledig vergoed uit de basisverzekering.  Dit gaat eerst vanuit je eigen risico. 

Samenwerking 

Onze fysiotherapie praktijk  is volledig ingericht en geschoold om ook mensen, nadat ze corona / Covid-19 hebben doorgemaakt, te kunnen helpen met speciaal daarvoor geschreven oefenprogramma's. Onze longfysiotherapeut Antonio Verschuren heeft de cursus over revalidatie na corona bij het chronisch zorgnet afgerond en zodoende is hij met het team in staat om deze groep adequaat te begeleiden tijdens de revalidatie. Daarnaast heeft onze fysiotherapie praktijk een goede samenwerking voor deze patiëntengroep met o.a. huisartsen, diëtisten, logopedisten en ergotherapeuten. Als ex-corona patient in Etten-Leur e.o. ben je bij ons aan het juiste adres. 

Gedurende een Covid-19 besmetting werkt het lichaam hard om de infectie te bestrijden. Je lichaam heeft dan meer energie en voedingsstoffen nodig, terwijl de inname van voeding juist minder kan zijn. Lees hier onze blog.