PEP-therapie

Zorgt ervoor dat het ophoesten van slijm makkelijker gaat

Meer lucht en minder vastzittend slijm met PEP-therapie

PEP staat voor Positive Expiratory Pressure. Deze therapie zorgt ervoor, d.m.v. PEP hulpstukken, dat het ophoesten van slijm makkelijker gaat.

De therapie is bij mensen met longaandoeningen geschikt en zorgt voor een betere kwaliteit van leven doordat de benauwdheidsklachten afnemen. De PEP-therapie wordt o.a. toegepast bij menen met COPD, astma, taaislijmziekte, bronchitis en cystic fibrose.

Het gebruik zorgt voor een verlichting van benauwdheidsklachten veroorzaakt door vastzittend slijm. Hierdoor neemt de kans op ontstekingen af en zullen ook de benauwdheidsklachten minder worden. 

Hoe werkt PEP therapie?

PEP is een techniek waarbij de luchtstroom door een apparaatje of door de lippen iets samen te trekken wordt beperkt (pursed-lip-breathing). Dit voorkomt een luchtwegcollaps en zorgt voor een volledige lediging van de longen.

PEP kan uitgevoerd worden met een masker of met een mondstuk waarbij de uitgeademde lucht door een kleine opening wordt geblazen. De diameter van de opening waardoor uitgeademd wordt kan variëren. De juiste techniek kan samen met de instructie van de fysiotherapeut van Medisports Etten-Leur worden bepaald. 

*longcentrum.info 

PEP.jpg

Ik wil een afspraak maken

PEP-therapie