Kinderfysiotherapie in Etten-Leur

Fysiotherapie Medisport Etten-Leur

De kinderfysiotherapeut van fysiotherapie Medisport Etten-Leur is gespecialiseerd in de bewegingsontwikkeling van kinderen.

Ieder kind is uniek

Kinderfysiotherapie Etten-Leur

De basis voor bewegen wordt al op zeer jonge leeftijd gelegd. Spelenderwijs leren kinderen hun motoriek en zintuigen te ontdekken, en te ontwikkelen.

Soms duurt de gebruikelijke motoriek wat langer of wijkt het af van het normaal, hier kan kinderfysiotherapeut Toby Mensen van Fysiotherapie Medisport Etten-Leur bij helpen.

Samen zorgen we dat je kind zo prettig mogelijk en pijnvrij kan bewegen!

Waarom kinderfysiotherapie?

Bij elke leeftijd horen bepaalde motorische vaardigheden die je onder de knie moet krijgen. Als kinderen dit niet goed leren en daardoor een verkeerde houding aannemen of hun motoriek niet goed ontwikkelen, kunnen ze daar veel last van krijgen. Niet alleen lichamelijk, maar ook sociaal-emotioneel. Je evenwicht verliezen, onhandig zijn, niet kunnen meekomen met de gym of met spelletjes op het schoolplein, kan een kind erg onzeker maken en zijn functioneren sterk beïnvloeden. Kinderfysiotherapie geeft kinderen net dat extra steuntje, om die vaardigheden zelf goed onder de knie te krijgen.  

Ook voor kinderen die door een ziekte of handicap in hun bewegingsvrijheid worden beperkt, kan kinderfysiotherapie veel betekenen. Ze leren om op een aangepaste manier, optimaal te bewegen. 

Wanneer contact opnemen met de kinderfysiotherapeut 

Vaak zijn het de ouders die zich ongerust maken over de ontwikkeling van hun kindje, maar ook artsen, consultatiebureaus, leerkrachten en kraamverzorgers spelen hierin een belangrijke signalerende rol. Bij een niet-pluis gevoel, is het altijd goed om contact op te nemen met een kinderfysiotherapeut. Deze kan advies geven en waar nodig is gestandaardiseerde testen afnemen om de motoriek in kaart te brengen.

Veel voorkomende problematiek waarbij een kinderfysiotherapeut van Fysiotherapie Medisport Etten-Leur kan helpen:

 • Orthopedische problemen
 • Trage motorische ontwikkeling of achterstand van de mijlpalen
 • Opvallend of afwijkend looppatroon zoals tenenloop
 • Hersenbeschadiging (aangeboren/niet aangeboren) zoals Cerebrale Parese, Erps Parese, dysmaturiteit etc.
 • Voorkeurshouding, zuigelingen asymmetrie
 • Mentale retardatie
 • Onhandige motoriek (niet mee kunnen in de gymles/zwemles of bij buitenspelen, vaak iets laten vallen)
 • Ademhalingsproblematiek( bijv. astma, cystic fibrosis)
 • DCD Developmental Coordination Disorder
 • Sportletsels
 • Houdingsproblematiek
   

Samenwerking met ouders 

Om iets te leren is één keer in de week oefenen te weinig. Om iets te leren moet er veelal dagelijks geoefend worden. Als ouder zul je daarom zelf regelmatig moeten oefenen met je kind. De kinderfysiotherapeut van Medisport Etten-Leur helpt hierbij. Als ouder krijg je uitleg en oefentips en worden de oefeningen “geoefend”.

Samenwerking met andere disciplines

Problemen in de ontwikkeling van het bewegend functioneren bij kinderen staan vaak niet op zichzelf. Veelal zijn er problemen op meerdere terreinen, zoals op het gebied van de cognitieve-, spraak/taal- en sociaal-emotionele ontwikkeling. Zo nodig zal de kinderfysiotherapeut, met toestemming van de ouders/verzorgers, contact opnemen met eventuele andere behandelaars of begeleiders, zoals huisarts, kinderarts, orthopedagoog, ergotherapeut, logopedist, leerkracht en onderwijsondersteunende instanties om de begeleiding zoveel mogelijk op elkaar af te stemmen.

De de kinderfysiotherapeut van Fysiotherapie Medisport Etten-Leur maakt een behandelprogramma op maat, passend bij de behoeftes en wensen van je kind. 

 

Kom jij uit Sprundel, Bosschenhoofd, Rucphen, Hoeven, Rijsbergen, Zundert, Zevenbergen, Prinsenbeek of Etten-Leur en ben je op zoek naar een kinderfysiotherapeut? Je kunt terecht bij onze kinderfysiotherapeut Toby Mensen. 

Toby Mensen
It always seems impossible until it is done!
Toby Mensen
Fysiotherapeut, kinderfysiotherapeut MSc en Personal Trainer

Youngstarz

Een stoere, en verantwoorde, les voor kinderen tot 16 jaar.